Over Legal Houdini

Dit is de homepage van Legal Houdini en de Legal Houdini Academy, de handelsnamen waaronder Johan T. Jol juridische (management) activiteiten als zelfstandig ondernemer verricht.

Op deze webpagina is informatie te vinden over Legal Houdini, Legal Houdini Academy en Johan T. Jol. Onder Over Legal Houdini vindt u algemene informatie over Legal Houdini en Johan Jol. Onder Diensten en Cases treft u voorbeelden aan van werkzaamheden, waaronder zijn onderwijsactiviteiten, de Legal Houdini Academy. U vindt ook een uitgebreid Curriculum Vitae. Een indruk van de kennis en ervaring van Legal Houdini krijgt  u onder Know-how. Onder Links zijn verwijzingen naar andere Internet-pagina's opgenomen. Zie voor links over de Credit Crisis ook Know-how. De pagina's Contact en Algemene Voorwaarden bevatten informatie over de manier waarop Legal Houdini en Legal Houdini Academy te bereiken zijn en wat de relevante voorwaarden zijn voor de dienstverlening van Legal Houdini en Legal Houdini Academy.

Legal Houdini houdt ook een Blog bij waar u zich zonder kosten op kunt abonneren en is voorts als @Legalhoudini op Twitter te vinden. De Nieuws rubriek wordt in de Nederlandse versie van de website steeds ontleend aan het Financieel Dagblad (dankzij de wonderen van de moderne techniek). De foto's gebruikt op deze webpagina's zijn afkomstig van Johan Jol die sinds 2006 een fervent hobbyfotograaf is.

Zie voor wat betreft de  voorwaarden van gebruik van (de inhoud van) deze site verder onder Algemene voorwaaden.

 


Blog

Herijking Nederlands Faillissementsrecht, een tussenstand

13-09-2018

Nederland is bezig met een herijking van het faillissementsrecht. Deze blog bevat een tussenstand per 13 september 2018
Lees verder


Update syllabus tot zekerheid waarvan

26-08-2018

Legal Houdini Academy heeft de syllabus tot zekerheid waarvan wederom aangepast. In de syllabus wordt aandacht besteed aan de begrippen: tot zekerheid waarvan, de omvang van zekerheidsrechten, de overgang van zekerheidsdsrechten en regres en subrogatie
Lees verder


De toekomst van internationale herstructureringen na de implementatie van WCO II en EIR 2017. Het beste moet nog komen!

19-11-2016

Internationale herstructureringen zijn een fascinerend studieobject. Voor de NVRII schreef Johan Jol een concept advies over 15 jaar internationale herstructureringen mede in het licht van aanstaande wijzigingen van regelgeving.
Lees verderChoose your language
Nederlands | English
Zoeken
 

Case 05/12

Legal Outsourcing

De onderneming denkt na over mogelijke outsourcing van haar juridische werkzaamheden. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Lees de hele case

Nieuws

Contact

Legal Houdini
Mobiel +31 651283011
info@legalhoudini.nl